Odenses nye inspirerende og garnelskende festival

Da Odense Garnfestival for første gang blev afholdt i april 2022, var det i hyggelige rammer og med en drøm om at skabe en festival for alle dem der har en kærlighed til garn. Det betyder ikke noget om man er begynder eller garvet garnnørd, om man strikker, hækler, tufter eller arbejder med garn på en helt anden måde.  

Initiativet bag festivalen kommer fra Krista Bendix, som har startet festivalen op og har i flere år har siddet med en drøm om en festival for alle de kreative garnelskere der er på Fyn og omegn.

Der findes allerede en del festivaler for garnelskere, og hver en har noget forskelligt at byde på. Det samme gælder også for Odense Garnfestival, hvor der drømmes om hyggehjørner, workshops både i grupper og fra stande, spændende oplæg fra kendte og ukendte garnelskere og en inspirerede markedsplads.

Hvad gør vi ellers anderledes end de mange andre festivaler? Vi mener at der skal være masser tid til at sidde med til garntøjet i fællesskab og ellers dykke ned i garnet, fra de mange forskellige garnentusiaster der kommer. At de aktiviteter og workshops der finder sted i hallen så vidt muligt, er inkluderet i prisen, og at resterede aktiviteter skal være til at imødekomme, så pungen ikke allerede er tømt inden man overhovedet ankommer til festivalen.